Upper GI Ronde Tafel Conferentie

Graag presenteren wij u programma voor de Upper GI Ronde Tafel conferentie 7 en 8 april 2019.

Het volledig programma vind U HIER

Dit jaar zullen wij opnieuw de resultaten bespreken ten aanzien van naadlekkage na slokdarmresecties. De resultaten worden vanuit de DUCA toegestuurd naar deelnemende centra, zodat de centra zelf tijdens de bijeenkomst de getallen kunnen presenteren. Hierbij is ook de gelegenheid om in te gaan op het effect van verbeteracties naar aanleiding van eerdere resultaten.

In de tweede sessie willen we graag de techniek en resultaten van de anastomose na een maagresectie bespreken. Als voorbereiding voor deze dag zouden we jullie weer willen vragen om een korte video van maximaal 2 minuten mee te nemen om jullie voorkeurs anastomose techniek na een maagresectie toe te lichten. Ook bij de maagresecties zullen we plenair de toegestuurde DUCA data bespreken.

Tijdens de middagsessie zullen we ingaan op specifieke technische aspecten van de abdominale en thoracale lymfeklierdissectie bij een slokdarm resectie. De resultaten van alle deelnemende ziekenhuizen zullen worden getoond en we zullen plenair de indicaties, uitgebreidheid en technieken met elkaar bespreken. 

Doel is niet de vergelijking maar met name om van elkaar te leren.  Daarnaast zou het voor de zondagavond leuk zijn om video’s te tonen van bijvoorbeeld een bijzondere casus of complicatie. Interessante casuistiek kan ingestuurd worden via Jacqliene Bal -> j.bal@heelkunde.nl

Wij hopen U allen te zien 7 en 8 April

Hotel Mitland, Arienslaan 1, 3573 PT te Utrecht.

Volledig programma


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *